Du vet hvordan pizzaene på restaurant, selv de som ikke er blant de gode eller middels en gang, klarer å få til svært sprø og deilig pizzabunn?
Hemmeligheten ligger selvfølgelig i ovn og hvordan pizzaen stekes. For en oppskrift på selve pizzabunnen er enklere enn du skulle tro (godt mel (8 dl), vann (3 dl) og olivenolje, kanskje litt salt og en pakke gjær). En mulig løsning er en pizzastein slik som denne veldig gode fra Weber. Den er, ikke overraskende, laget for å brukes på grillen (men kan nok også brukes i ovn). Problemet med pizzastein er at den er tung, må rengjøres (og tørkes av) og skal lagres (nok en ting som må ha god plass på kjøkkenet).
Den andre løsningen for sprø pizza – hver eneste gang – er heldigvis sammenleggbar og veldig lett å rengjøre. Pizzamatte. Vi har testet både den og pizastein, og i vanlig ovn er resultatet fra matten best. Og i tillegg: Den er veldig lett å holde ren, og kan altså rulles sammen.
Vi vil egentlig si det slik: Hvis du spiser pizza mer enn en gang i måneden vil du aldri angre deg på dette kjøpet. En strålende pizzabunn, hver eneste gang!